Spelers uit geboortejaar 1998 zijn in het seizoen '15-'16 bezig geweest met het halen van hun spelregelbewijs. Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.

Spelers uit geboortejaar 2000 gaan vanaf komend seizoen aan de slag met het spelregelbewijs.

NU VERPLICHT Minimaliseren

De volgende spelers zijn nog niet in het bezit van het spelregelbewijs en zijn dat wel verplicht:

Elke wedstrijd zonder spelregelbewijs geldt als een overtreding. Na 7 overtredingen wordt een tuchtzaak gestart met een maximale boete van € 200,= en 4 wedstrijden uitsluiting!

dummy